Finnish-Swedish translations for herkkä

 • känsligen
  Situationen i mitt hemland är mycket känslig.Tilanne maassani on hyvin herkkä. Kompromissen är därför oerhört känslig.Tästä syystä sopuratkaisu on erittäin herkkä. Säkerhetsrådet är en känslig fråga här.Tässä turvallisuusneuvosto on herkkä asia.
 • känsligtett
  Sanningen är den att läget är mycket känsligt.Todellisuudessa tilanne on erittäin herkkä. Jag håller med om att läget är mycket känsligt.Olen täysin samaa mieltä siitä, että tilanne on erittäin herkkä. Den irländska boxen är ett sådant mycket känsligt område.Irlannin rauhoituspiiri on tällainen erittäin herkkä alue.
 • om
  Jag håller med om att läget är mycket känsligt.Olen täysin samaa mieltä siitä, että tilanne on erittäin herkkä. Julisammanträdet på torsdag är ett sammanträde som är särskilt känsligt.Heinäkuun torstai-istunto on erityisen herkkä istunto. Jag inser till fullo att frågan om vaccination är mycket känsloladdad.Ymmärrän täysin, että rokottaminen on erittäin herkkä aihe.
 • ömtålig
  Vi vet hur ömtålig regionen är.Tiedämme, miten herkkä tämä alue on. Men situationen vid gränsen till Israel är fortfarande ömtålig.Tilanne Israelin rajalla on kuitenkin edelleen herkkä. Som ni vet är detta en extrem situation som är mycket ömtålig och mycket oroväckande.Kuten tiedätte, kyseessä on erittäin äärimmäinen, herkkä ja huolestuttava tilanne.
 • sårbar
  Vi instämmer alla i att Östersjön är en unik och sårbar miljö.Olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että Itämeri on ympäristöltään ainutlaatuinen ja herkkä alue. Dessutom står en sårbar industri i Skottland och Irland på spel, en hel industri i de mest sårbara områdena.Kaiken lisäksi kyseessä on herkkä teollisuudenala Skotlannissa ja Irlannissa, kokonainen teollisuudenala kaikkein herkimmillä alueilla. Under de senaste tio åren har 35 procent av arbetstillfällena och 20 procent av fartygen förlorats i en industri som framför allt är koncentrerad till regioner med svag och särskilt sårbar ekonomi.Kymmenen viime vuoden aikana 35 prosenttia työpaikoista ja 20 prosenttia aluksista on hävitetty. Kalastusalan toiminta keskittyy ennen kaikkea alueille, joiden talous on heikko ja erityisen herkkä.
 • utsatt
  Framstegen har dock inte varit jämnt fördelade och mycket arbete återstår, framför allt i Afrika söder om Sahara och i länder som varit utsatta för konflikter och befinner sig i ett utsatt läge.Tehtävää on vielä huomattavasti etenkin Saharan etelänpuolisessa Afrikassa ja maissa, joissa vallitsee sekä konflikti että herkkä tilanne. För det första talar vi tydligt om att det blir möjligt att behålla ett kopplat stöd för fårsektorn eftersom vi är medvetna om att det är en utsatt sektor.Ensinnäkin me toteamme selvästi, että on mahdollista säilyttää tuotantoon sidotut tuet lammasalalla, koska me tiedämme, että kyseessä on herkkä ala.

Definition of herkkä

 • semmoinen, jolle tapahtuu jotakin helposti
 • semmoinen, joka loukkaantuu herkästi

Examples

 • Tämä aine on herkkä syttymään.
 • Villa on herkkää kutistumaan.
 • Meidän vaarimme on aika herkkä, joten ole varovainen, kun puhut hänen kuullensa!

Related words

DictionaryPro.net

DictionaryPro.net is a free online dictionary with more than 14 million translations.

Terms of Use   Cookies   Contact Us

Auf DeutschPå SvenskaSuomeksiEestikeelne

Mindmax
Content is based on Wiktionary articles.
Text is available under Creative Commons Attribution-ShareAlike license.
© 2004-2021 DictionaryPro.net