Finnish-Swedish translations for tarina

 • historiaen
  Det är trots allt en bra historia att berätta.Onhan se oikeastaan hyvä tarina kerrottavaksi. Detta är en annan intressant historia.Se on toinen mielenkiintoinen tarina. Men som jag brukade få höra som barn är det en helt annan historia.Tämä kuitenkin, kuten isoäitini tapasi sanoa, on sitten jo toinen tarina.
 • berättelseen
  Jag kommer att tänka på denna berättelse när frågor om mänskliga rättigheter tas upp.Tämä tarina tulee mieleeni, kun käsitellään ihmisoikeusasioita. Det handlar om människors individuella öden där ingen berättelse är den andra lik.Kyse on yksittäisistä ihmiskohtaloista, joissa kunkin ihmisen tarina on erilainen. Det är inte bara en framgångssaga; det är också en berättelse om nödvändigheten av att korrigera felaktiga trender i takt med att kunskaperna ökar.Sopimus on paitsi menestystarina, myös tarina siitä, miten virheliikkeitä on välttämätöntä korjata, kun ymmärrys lisääntyy.
 • sagaen
  Herr ordförande! Sagan om ARIANE har nått sitt slut.Arvoisa puhemies, Arianen tarina loppui.
 • sägenHar du hört sägnen om tomten i trädgården?
 • anekdotenNär jag arbetade på detta betänkande kom jag att tänka på en liten anekdot.Eräs tarina palautui mieleeni, kun laadin tätä mietintöä. Den gamla fastern roade sällskapet med ett otal anekdoter om sin tid som överläkare.
 • historia {f}
 • mytologien
 • säga
  Jag skulle vilja säga att situationen i Zimbabwe är som ”Den oändliga historien”.Voisin sanoa, että tilanne Zimbabwessa on kuin ”päättymätön tarina”. Herr talman! Först vill jag säga att jag håller med kommissionsledamoten om att detta verkligen inte är slutet på historien.Arvoisa puhemies, ensinnäkin haluan todeta, että olen samaa mieltä komission jäsenen kanssa siitä, että tarina ei todellakaan pääty tähän. Vi kan, liksom Robert Schuman, säga: ”historien om den europeiska integrationen är i grunden en framgångshistoria”.Robert Schumania lainaten voimme sanoa, että tarina Euroopan yhdentymisestä on pohjimmiltaan menestystarina.
 • skakningen

Definition of tarina

Trending Searches

Popular Dictionaries

DictionaryPro.net

DictionaryPro.net is a free online dictionary with more than 14 million translations.

Terms of Use   Cookies   Contact Us

Auf DeutschEn españolPå svenskaSuomeksiEestikeelne

Mindmax
Content is based on Wiktionary articles.
Text is available under Creative Commons Attribution-ShareAlike license.
© 2004-2022 DictionaryPro.net