Finnish-English translations for suhteellinen

 • relative
  us
  Relative poverty has fallen sharply, though. Suhteellinen köyhyys on tosin laskenut. It is a relatively small amount of money. Se on suhteellinen pieni rahamäärä. Relative effectiveness is not a reason to deny access to the market. Suhteellinen tehokkuus ei ole syy evätä markkinoille pääsyä.
 • comparative
  us
  Low salaries have become a comparative advantage in the competitive market. Alhaisista palkoista on tullut suhteellinen etu kilpailukykyisillä markkinoilla. Amongst other things because, if I did, it would be a comparative advantage. Vaikka ehdottaisinkin, saavutettava etu olisi suhteellinen. Where the Pacific countries have needs and we have comparative advantages, there we propose to assist. Kun Tyynenmeren mailla on tarpeita ja meillä suhteellinen etu jollakin alalla, me tarjoudumme auttamaan.
 • proportionalFor Europe, and for the Union, there must proportional representation. Euroopassa, unionissa pätee suhteellinen vaalitapa. In addition, a proportional penalty system is required, not a progressive one. Lisäksi tarvitaan rangaistusjärjestelmä, jonka pitäisi olla suhteellinen eikä progressiivinen.Ladies and gentlemen, the proportional system is not good, and it is not applicable. Hyvät kollegat, suhteellinen järjestelmä ei ole hyvä eikä toteuttamiskelpoinen.
 • proportionateWords like 'proportionate' and 'dissuasive' have been used. On käytetty sanoja, kuten "suhteellinen" tai "varoittava". I doubt whether the regulation on liquids on aeroplanes is proportionate to its purpose. En oikein usko, että lentokoneeseen vietäviä nesteitä koskeva säännös olisi suhteellinen tarkoitukseensa nähden. We believe, therefore, that our response must be proportionate and respect common democratic values. Katsommekin, että reaktiomme on oltava suhteellinen ja että siinä on kunnioitettava yhteisiä demokraattisia arvoja.
 • ratiometric

Definition of suhteellinen

 • numeerisessa) suhteessa johonkin oleva

Synonyms

Examples

 • suhteellinen vaali – tarkoittaa että puolue saa parlamenttipaikkoja samassa suhteessa kuin sen ääniosuus on vaaleissa
 • suhteellisen harvoin

Trending Searches

Popular Dictionaries

DictionaryPro.net

DictionaryPro.net is a free online dictionary with more than 14 million translations.

Terms of Use   Cookies   Contact Us

Auf DeutschEn españolPå svenskaSuomeksiEestikeelne

Mindmax
Content is based on Wiktionary articles.
Text is available under Creative Commons Attribution-ShareAlike license.
© 2004-2022 DictionaryPro.net